Prikaz 1–24 od 28 rezultata

Lizard Skins

kompanija je osnovana 1993. godine, krenula je u industriju biciklizma sa inovativnim dodacima dizajniranim da zaštite bicikl i vozača.

Kategorija se na kraju proširila i uključila rukavice i ručke, a do 2008. godine kulminirala je najinovativnijim prihvatom i vodećim proizvodom kompanije: Durasoft Polimer ili DSP.

ŠTA JE DSP?

Formula na bazi polimera je jedinstvena kombinacija odličnih svojstava hvatanja i mekoće koja se može ceniti samo dodirom. Osećaj je drugačiji od bilo koje druge sintetičke gume. U poslednjoj deceniji, DSP je izvršio trajan uticaj u svetu profesionalnog biciklizma.

Sponzorstvo

Danas sponzoriše 2 Pro Tour biciklistička tima koji se takmiče na sva tri Grand Tour biciklistička događaja, uključujući Tur de Frans. Primena DSP tehnologije za druge sportove postala je očigledna 2012. godine kada je Lizard Skins uspešno lansirao industriju bejzbola sa novim i inovativnim držačem palice. Stručnost kompanije u vezi od ruke do volana bicikla dala je programerima prednost da efikasno odgovore na potrebe igrača u timskim sportovima.

Ubrzo je proizvod došao u ruke mnogih najboljih igrača MLB-a i do danas preko 150+ MLB igrača aktivno koristi proizvode Lizard Skinsa. Ponuda podrške kompanije uključuje mnoga od najboljih imena MLB-a. 2016. je kulminirala ugovorom o licenciranju sa MLB-om, čime je Lizard Skins postao zvanični snabdevač traka za palice u Major League Baseball-u i jedan od samo 12 brendova Authentic Collection.

Od 2018, Lizard Skins je replicirao model bejzbola u hokeju i lakrosu stvarajući slične ugovore o licenciranju sa NHL i MLL nakon pozitivnog prijema na profesionalnom nivou.

Širenje

Nedavno je Lizard Skins kupio 2 kompanije: Ouri, kultnu klasičnu kompaniju za rukovanje sa strastvenim sledbenicima i Buck Athletics, jedinstvenu liniju zaštite za rukavice koju je osnovao bivši profesionalni igrač bejzbola Džon Bak.

Sa stalno sazrevajućim linijama proizvoda, sportom i sportistima, Lizard Skins nastavlja da bude lider u industriji dodataka koji se vrte oko interfejsa od ruke do hvata.

Poreklo imena

Lizard Skins: „Brat suosnivača je radio na projektu za koledž koji je uključivao kreiranje imena i logotipa za kompaniju. Smislio je naziv Lizard Skins i originalni logo u stilu jin i jang. Nije imao nikakvu stvarnu kompaniju na umu kada je kreirao ime i logotip, samo je mislio da će to biti kul ime i upečatljiv logo. Nisam siguran koliko je dobro uradio zadatak, ali dao bih mu peticu da sam ja učitelj!“

Počeci

Počeci kompanije: „Bilo je izuzetno skromno. Kada smo počeli, mogli smo da stavimo ceo posao na jedan sto. Naš prvi oglas je bila dvanaesta stranica za časopis Mountain Bike Action. Morali smo da se trkamo sa FedEx-om da ga pošaljemo i jedva smo i ispoštovali rok za to. Odmah smo počeli da dobijamo pozive iz oglasa pre nego što smo bili zaista spremni da ih prihvatimo. Da smo propustili taj rok za oglašavanje, Lizard Skins možda nikada ne bi ni postao. – Vlasnik, Brian Fruit