Blog

Grip Walk – šta je to?

GripWalk - šta je to
image 1 servis i prodaja bicikli

Grip Walk – šta je to?


Ukratko, Grip Walk je novi standard za ski pancerice i vezove. Skoro svi veliki proizvođači ski opreme su se složili oko ovog novog standarda. Za razliku od klasičnih đonova ski cipela, Grip Walk đonovi su blago podignuti u prednjem delu. Grip Walk đonovi su takođe opremljeni sa jako rebrastim gumenim profilom napred i pozadi, slično kao kod touring cipela, ali imaju i tvrdi deo koji je u direktnom kontaktu sa ski vezom.

Novi Grip Walk vezovi takođe izgledaju malo drugačije od klasičnih alpskih vezova: svi modeli imaju blago pomerajuću kliznu ploču koja dodiruje tvrdi deo prednjeg đona i obezbeđuje precizno vezivanje.

Prednosti GripWalka
Ključna prednost Grip Walk đonova će se pokazati čim budete hodali nekoliko koraka. Često su put od skijaške gondole do automobila, stepenice do toaleta ili nekoliko stepenica do piva u kafiću prava vratolomna opasnost. Naročito kada morate da pređete zaleđena područja, klizave i krute pete klasičnih alpskih pancerica su pravi izazov.

Sa novim Grip Walk đonovima imate mnogo bolje prianjanje na glatkim ili nagnutim podlogama zahvaljujući mekšim i rebrastim površinama stopala. Pored toga, sa Gripwalk đonom, ne morate da hodate nespretno, kao sa starim đonom, zbog podignute prednje ploče, već možete hodati okolo kao da nosite normalne ulične cipele.

Nedostaci Grip Walk-a
Ništa, zapravo. Novi đonovi uspevaju da kombinuju prednosti klasičnih alpskih cipela sa onima za turneje. Poboljšane karakteristike vožnje ne ugrožavaju bezbednost ili prenos snage. Vezovi Grip walk, koji su usklađeni sa novim đonom, obezbeđuju da se sila ne izgubi. A oslobađanje veza je jednako precizno kao i ranije.

Kompatibilnost skijaških cipela i vezova
Međutim, postoji jedan mali nedostatak: nije problem kombinovati ski pancerice sa klasičnim alpskim đonom sa novim Grip Walk vezovima. Ali pancerice sa novim GripWalk đonom više nisu kompatibilne sa starim tipom alpskih vezova, jer im je potreban uglavnom glatki i tvrdi prednji đon da bi se bezbedno oslobodili.

image servis i prodaja bicikli

Većina pancerica opremljenih Grip Walk đonom može se prebaciti u stare tipove đona. Ako imate nove GripWalk pancerice, treba da se uverite da li su opremljene GripWalk kompatibilnim vezom, posebno ako iznajmljujete skije.

Više o proizvođaču; Grip Walk