Prikazani svi od ukupno 5 rezultata

Briko je italijanski brend koji je 1985. osnovao Alberto Brinjone.

Alberto Brinjone je isporučio tehničke materijale italijanskom nacionalnom skijaškom timu i proizveo posebne vrste skijaškog voska kako bi ispunio zahteve tima. U početku je voskove tim koristio isključivo za takmičenja.

Godine 1988. stvoreno je novo jedinjenje mešanjem grafita i algofona, što je omogućilo italijanskoj nacionalnoj alpskoj skijaškoj reprezentaciji koju su činili Michael Mair, Giorgio Piantanida i Verner Perathoner da trijumfuje na padinama Leukerbada u Švajcarskoj osvajanjem celog podijuma u ​​spustu.

Nakon ovog neverovatnog uspeha Brinjone je pratio svoje preduzetničke talente, dao ostavku na mesto u skijaškom savezu i osnovao Briko®.

Pored skijaškog voska počeo je da proizvodi i skijaške naočare, šlemove i skijašku odeću.

Brend su nosile sportske legende kao što su Alberto Tomba, Bjorn Daehlie, Marko Pantani i drugi.

Godine 1989. postignut je još jedan zapanjujući uspeh: predstavljena su nova Thrama sočiva, zasnovana na konceptu transmitantnosti, odnosno na tehnikama selektivnog filtriranja primenjene na svetlost, sa ciljem drastičnog smanjenja vizuelnog „šuma“ (difuzno svetlo). Sočiva takođe pružaju UV zaštitu.

Tokom narednih godina kompanija je nastavila da se bavi inovacijama i uveden je niz novih tehnologija, uključujući Zigo tech maske i kacige od trikompozitnih vlakana.

1992. godine lansiran je prvi Briko® biciklistički šlem: KASKO. Ovaj proizvod je označio prekretnicu u izgledu biciklističkih kaciga zbog svog snažnog dizajnerskog osećaja. To je takođe označilo Brikov dolazak u svet biciklizma.

Briko® je stigao na biciklističku scenu i bio je prva kompanija koja je sportistima i distributerima ponudila kacige i naočare za sunce istog brenda.

Brend je postao poznat u svetu biciklizma zahvaljujući sponzorskim ugovorima sa velikim šampionima ovog sporta: Marko Pantani je koristio dizajne Stinger, Sprinter i Zen. Krajem 90-ih Briko® je napravio revoluciju na tržištu biciklističkih kaciga uvodeći aerodinamičan, dvostruko oblikovan Tvinner model.